Oslo er som kjent Norges hovedstad, men i tillegg til å være storby er Oslo også en kommune på nesten 500 kvadratkilometer, hvorav mye er skog og mark. Det gjør Oslo unikt, fordi det alltid er en mulighet til å komme i kontakt med vakker natur. I Nordmarka, Lillomarka, eller Østmarka kan alle som er glade i friluftsliv og gode opplevelser i naturen finne aktiviteter de trives med året rundt. Ekstra hyggelig er det også at det ikke trenger å koste så mye.

I Oslo finner du også et usedvanlig rikt dyre- og planteliv til å være en så stor by. Rett som det er kan du treffe på elg, hjort og rådyr. Byen er til og med del av det norske ulvereservatet, og det hevdes at et ulvepar har slått seg ned i Østmarka. Likevel må man presisere overfor utenlandske turister at det ikke finnes isbjørn i hovedstaden, slik mange av dem faosloktisk tror.

Ute i Oslofjorden ligger det mange koselige øyer som du kan reise til med båt om sommeren. Når den tid kommer er det mange som benytter anledningen til å dra dit for å bade sole seg, og slappe av. Sommers tid er det også veldig fint å henge på Aker Brygge og kanskje kjøpe noen reker av båtene som legger til kai. Fra brygga ser du blant annet Akershus Festning, en gammel arkitektonisk perle som fortsatt brukes til statlig administrasjon i dag. Noen hundre meter unna finner du den hyggelige Slottsparken ved det kongelige slottet.

Oslo om vinteren

Det er også verdt å gi Oslo et besøk om vinteren, for i Nordmarka finner du milevis av lett tilgjengelige og merkede skiløyper, og en solid infrastruktur med turisthytter og lignende. Du kan også kjøre slalåm i Wyllerløypa eller få med deg den klassiske femmila i Holmenkollen. Etterpå kan det kanskje friste med en bedre middag på en av byens mange fantastiske restauranter.