Stadig flere nordmenn følger lojalt og entusiastisk med på hvordan det går med fotball klubber i inn- og utland, spesielt sine egne favoritter. Blant favorittene i Norge så finner du blant annet Chelsea, Manchester United, Arsenal, Real Madrid, Barcelona, Juventus, Bayern og Paris Saint-Germain. Tidligere i gamle dager var det spesielt to engelske fotballklubber som var populære, nemlig Liverpool og Leeds. Denne gamle rivaliseringen holdes ved like i tegneserien Pondus, men har ellers falt litt bort. Siden 1990-tallet har nok den mest fiendtlige rivaliseringen mellom fotballklubber og deres fans i Norge vært mellom Manchester United og Liverpool.

Liverpool er en av Englands mest ærverdige og tradisjonelle fotball klubber, stiftet helt tilbake i 1892, så når det gjelder det totale antall trofèer et engelsk lag har vunnet er det ingen som matcher Liverpool. Laget har vunnet til sammen 11 europeiske titler pluss 18 ligamesterskap og 30 trofèer fra FA-Cup, Engelsk Ligacup og Charity Shield (ellerfotball klubber Community Shield som det heter nå). Liverpool har alltid spilt på Anfield, og hatt Everton og Manchester United som sine bitreste rivaler. Klubben hadde sin storhetstid på 1980-tallet.

Etter at Liverpools gullalder tok slutt rundt 1990-tallet var det Manchester United som tok over den dominerende rollen blant engelske fotballklubber en periode, med Alex Ferguson som manager. Det var selvfølgelig en veldig tung tid for Liverpool-fans, og den ser ikke ut til å være helt over selv om United også er betydelig svekket nå om dagen.

Fotball klubber og pengespill

Det har blitt stadig mer populært med betting på fotballkamper, og selv avdankede spillere som John Arne Riise fra Liverpool og Rio Ferdinand fra United bruker nå mye av tiden sin på å promotere forskjellige bettingsider. Du kan nå spille på nesten hvilken som helst kamp når du vil, til og med live (altså mens kampen pågår). Det går an å spille på PC, nettbrett eller mobil. Gå videre og spille fotball klubber!