Norway Cup er en stor og berømt fotballturnering for barn og unge som avholdes på Ekebergsletta i Oslo hvert år, som regel i uke 30 og 31. Kampene starter på en søndag og turneringen varer en hel uke frem til finaler på fredag og lørdag, med et sted mellom 4000 og 5000 kamper i alt. Av hensyn til barns skjøre mentale helse og manglende forståelsnorway cupe for konkurranse som konsept spilles det ikke finaler i de yngste klassene, fordi man skal lære at alle er vinnere uansett hvor dårlige de er i fotball. Dette er en ganske unik vri på “det viktigste er å delta” som er spesielt for Norway Cup.

Dagen før Norway Cup begynner er det et stort åpningsshow som markerer at turneringen snart er i gang. Vanligvis kommer det også popartister og andre kjendiser fra hele Norge, ofte fra utlandet og, for å underholde de unge deltakerne. Det er også en parade der man veiver med flagg, synger klubbsanger, og kanskje blir litt kjent med gutter og jenter fra de andre lagene.

Norway Cup ble arrangert for første gang i 1972. Den gangen var det bare med rundt 400 lag, og bare noen få av dem var jentelag. Det var imidlertid viktig å ha med noen jentelag for å gjøre et politisk poeng ut av barneidretten. Den som sto bak dette var Rigmor Andresen, en dame fra arrangøren Bækkelaget som senere ble kalt “jentefotballens mor”.

Norway Cup og pengespill

Selv om det ikke lenger er finaler i de yngste klassene i Norway Cup, er det heldigvis fortsatt ordentlig konkurranse i de eldre klassene. Det gjør at det også er mulig med pengespill (betting) på de viktigste kampene, samtidig som man ser morgendagens helter i aksjon. Du kan logge deg inn på laptopen, nettbrettet eller mobilen og finne odds på lagene som er med i finalene.