Tippeligaen er toppdivisjonen i norsk fotball, og har vært navnet på det som tidligere het Elittippeligaeneserien siden 1990. Årsaken er selvfølgelig at Norsk Tipping er hovedsponsoren til ligaen. Mange bruker fortsatt betegnelsen Eliteserien, med mindre det er snakk om medier som har økonomiske forpliktelser til å bruke navnet Tippeligaen. Tidligere het den øverste ligaen i Norge Norgesserien, Hovedserien, og senere 1. divisjon. Noen har også brukt navnet toppserien uformelt, men dette er strengt tatt det øverste nivået i kvinnenes fotball.

Før var det 14 lag i Tippeligaen, men fra 2009 har det vært 16 lag. Man kan vel trygt si at det er mer enn nok, og at kvaliteten på enkelte av lagene er bortimot latterlig med tanke på at dette skal være en toppdivisjon i et europeisk land. Det er ganske viktig for økonomien til klubbene og forbundet å ha et visst antall kamper hvert år. Noen har foreslått at det kunne ha vært færre lag i Tippeligaen, og at de heller kunne ha spilt flere enn to kamper i året mot hverandre. Sånn som det er i dag er det to lag som rykker ned hvert år, mens tredje siste lag spiller kvalifikasjonskamper i et slags sluttspill mot de fire nest beste lagene i 1. divisjon (andre nivå).

Det laget som har gjort det best i Tippeligaen er Rosenborg Ballklubb, som vant hele 13 ganger på rad rundt årtusenskiftet under den legendariske treneren Nils Arne Eggen. De siste årene har RBKs dominans blitt utfordret av blant andre Molde og Vålerenga.

Tippeligaen: kun Norsk Tipping?

Med navnet Tippeligaen skulle man kanskje tro at det bare går an å spille på kampene hos Norsk Tipping. Slik er det så absolutt ikke. Du må gjerne spille på kampene hos bettingsider og kasinoer på nettet, de tilbyr faktisk mye bedre odds og du kan til og med drive live betting mens kampene pågår.